Een ring voor de stad

Vergunning voor werken op Linkeroever en Zwijndrecht afgeleverd

De Vlaamse overheid heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht afgeleverd. Na de recente toewijzing van de bouwwerken aan het aannemingsconsortium Rinkoniên, is dit opnieuw een belangrijke stap richting start van de Oosterweelwerken. 

De werken omvatten onder meer de heraanleg van de snelwegen, de knooppunten en de op- en afrittencomplexen op het grondgebied van Linkeroever en Zwijndrecht. Er wordt ook negen kilometer nieuwe fiets- en wandelpaden, een P+R gebouw en een uitbreiding van de traminfrastructuur voorzien. Zo kunnen bestuurders hun wagen in alle comfort achterlaten en via de tram naar het stadscentrum sporen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) is zeer tevreden met deze stap vooruit. “De Oosterweelverbinding moet ervoor zorgen dat het aantal kilometers file fors afneemt, want de files verlammen mens, milieu en economie. We staan klaar om miljarden euro’s te investeren in vlottere mobiliteit en meer leefbaarheid in de Antwerpse regio”.

Share: