Een modal shift 50/50

Vaarwel aan de files dankzij de Waterbus

Het eerste weekend van de Waterbus op 1 en 2 juli was een groot succes. Alle tickets waren quasi onmiddellijk de deur uit. De eerste passagiers waren zeer tevreden. Met de Waterbus kiest Antwerpen voor duurzaam vervoer over het water en wordt een nieuw alternatief geboden voor de auto. Pendelaars vermijden dankzij de Waterbus de files. Zo geraken ze slim én snel in Antwerpen.

Op de Waterbus is er is plaats voor 125 passagiers, inclusief 50 fietsen. In juli is een boottocht gratis en vaart de Waterbus van Hemiksem naar het Steenplein in Antwerpen, via een tussenstop in Kruibeke.

Vanaf 1 augustus moet de Waterbus een volwaardig alternatief zijn voor het woon-werkverkeer. Vanaf oktober zullen er twee boten beschikbaar zijn. De frequentie wordt dan opgetrokken van een afvaart per uur, naar een per halfuur. Ook het aantal stopplaatsen zal worden uitgebreid.

Sneller dan de fiets

“Met de fiets doe ik er 40 minuten over om van thuis naar mijn werk, in het centrum van Antwerpen, te gaan. Met de Waterbus is dat iets meer dan 20 minuten,” zeg Ann, een inwoonster van Hemiksem. “Dat is een flinke tijdswinst en het is ook nog eens leuk om via de Schelde naar je werk te gaan.”

Erik werkt in de haven en ook hij wil de Waterbus gebruiken om te pendelen. “Ik kijk er nu al naar uit om met mijn fiets op de boot te stappen. Ik schat dat het zo maar een half uur zal duren voor ik op mijn werk ben.”

Naast de Waterbus is ook de overzetboot tussen de beide Scheldeoevers op 1 juli van start gegaan. Tot in de lente van 2019 vaart deze iedere dag van de week gratis op en neer tussen het Frederik van Eedenplein en het Steenplein. De tijdelijke dienst is een antwoord op de werken aan de liften van de voetgangerstunnel, die in 2018 beginnen.

Ook aan de Lillobrug is er tot 29 oktober een gratis veer over het Kanaaldok. Handig voor zowel de werknemers van de havenbedrijven als voor de recreatieve fietsers in het weekend.

Het schema van de Waterbus vind je hier. Reserveren is noodzakelijk en doe je via www.dewaterbus.be

Je slimste route naar Antwerpen bereken je via de website Slim naar Antwerpen.

Share: