Een modal shift 50/50

Tweede waterbus vaart vanaf 11 november

De Vlaamse overheid en het havenbedrijf Antwerpen gaan de capaciteit van de waterbus verdubbelen. Vanaf 11 november wordt een tweede vaartuig tussen Hemiksem en Antwerpen in gebruik genomen. Er komt ook een nieuwe dienstregeling.

Om de pendelaar maximaal van dienst te kunnen zijn, werd ook een nieuw vaarschema opgesteld. Dit gebeurde in overleg met de scholen en het bedrijfsleven. “Door de komst van een tweede vaartuig, zal de frequentie van de waterbus kunnen worden verdubbeld”, aldus Rita Bertens van de Vlaamse overheid.

Sinds juli 2017 vaart de waterbus dagelijks over de Schelde tussen Hemiksem en Antwerpen, met een tussenstop in Kruibeke. De introductie van de waterbus was direct een succes. Op dit moment zijn er gemiddeld 30.000 passagiers per maand. Dit zijn zeker niet alleen pendelaars, ook bij dagtoeristen en shoppers is de waterbus erg populair.

Op termijn wil exploitant Aqualiner het aantal waterbussen verhogen naar vier. Zo draagt de waterbus bij aan een duurzame mobiliteit in en rond Antwerpen.

Meer informatie over de waterbus vind je op www.dewaterbus.be.

Share: