Een modal shift 50/50

Met de tram naar het Eilandje

Sinds dit weekend kan je met tram 7 over de Rijnkaai van en naar het Eilandje. Daarmee krijgt het nieuwe stadsdeel – met onder andere het MAS en het Red Star Line Museum – voor het eerst in haar geschiedenis een tramverbinding met het stadscentrum.

Het Eilandje heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bruisende woonwijk, horecakern en toeristische trekpleister. Hierdoor is ook de behoefte naar openbaar vervoer sterk toegenomen. De verlenging van tram 7 is hierop alvast een antwoord. Door het tramnetwerk met één kilometer te verlengen is het nu mogelijk om vanaf het stadscentrum met de tram het MAS of het Red Star Line Museum te bezoeken.

Nieuwe eindhalte ‘MAS’

Het nieuwe traject gaat over de Kaaien en maakt een lus via de Amsterdamstraat, Bataviastraat en de Sint-Laureiskaai. De nieuwe eindhalte ligt in de Bataviastraat en draagt de naam van het vlakbij gelegen MAS. Aan de Brouwersvliet bevindt zich de tweede halte op het traject. De vroegere eindhalte aan de Sint-Pietersvliet verdwijnt. Het hele traject vind je op de website van De Lijn.

Volgens de vooropgestelde timing rijdt tram 7 in het voorjaar van 2018 over de Londenbrug via de Kempenstraat en de Noorderlaan. De bediening van het Havenhuis is voorzien voor begin 2019.

Meer weten?

De verlenging van de tramlijn is een onderdeel van het project Noorderlijn dat een vlotte tramverbinding voorziet van het centrum van de stad Antwerpen met het noorden van de stad. Meer info over deze werken? Ga naar de website van Noorderlijn.

Share: