Een overkapping

De Ringdagen komen er aan

Van 6 tot 13 september organiseert intendant Alexander D’Hooghe de Ringdagen. Hier ontmoeten de ontwerpteams inwoners en organisaties van de buurten rond de Ring, die in zes zones is verdeeld. Per zone wordt één Ringdag georganiseerd.

De Ringdagen zijn het startschot van het ontwerproces van de overkapping van de Ring. De zes ontwerpteams zullen dan 8 maanden lang werken aan een ontwerp voor hun zone van de Ring.

De teams trekken buurten en wijken in om ideeën te verzamelen en zetten een brede samenwerking op met de inwoner. Die samenwerking gaat van start met de Ringdagen. Daar gaan de ontwerpteams in dialoog met de burgers over wat de overkapping kan betekenen voor hun buurt.

Een groot park, betere fietspaden om naar school of het werk te kunnen, een nieuw speelplein, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

“We zijn er vast van overtuigd dat de ontwerpen van de teams sterker worden als ze rekening houden met de ervaringen en terreinkennis van lokale spelers. Die kruisbestuiving tussen het talent van gerenommeerde ontwerpteams en de kennis van lokale spelers, maakt betere oplossingen mogelijk voor Antwerpen en Zwijndrecht,” zegt intendant Alexander D’Hooghe.

Meer informatie over de Ringdagen vind je hier. Inschrijven is mogelijk via deze link.

Share: