De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) is na de zomer gestart met de aanleg van de ontbrekende stukken van de districtenfietsroute rond Antwerpen. De route loopt rond de stad en verbindt de districten langs de buitenkant van de Antwerpse Ring. 

Het doel van de districtenfietsroute is om op een veilige manier meer mensen op de fiets te krijgen. De route loopt van Petroleum Zuid in Hoboken tot Merksem in een boog rond de stad. Het grootste deel van de route werd al eerder aangelegd, maar er zijn nog ontbrekende stukken. Zeven daarvan worden nu weggewerkt. In totaal gaat het om 4,2 kilometer nieuw fietspad.

De werken zijn in september gestart aan de Ringlaan en de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Begin november kwam daar de Bremweide in Deurne bij. Vanaf maandag 20 november starten ook de werken aan de Eduard Steursstraat in Schoten. Om de verbinding tussen Deurne en Merksem te maken, krijgt deze straat aan beide kanten een nieuw fietspad.

Het Fietsfonds, de Provincie Antwerpen, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM nv), de stad Antwerpen, de districten Hoboken, Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne en Merksem en de gemeente Schoten, financieren samen deze werken voor een totaalbedrag van circa 4 miljoen euro. De BAM treedt op als bouwheer.

Een overzicht van de 7 fietsstroken die nu worden aangelegd, vind je via deze link en op onderstaand kaartje.

 

 

Share: