Een modal shift 50/50

Proefproject “Carpool.be in de Antwerpse haven” gestart

Carpoolen van en naar de Antwerpse haven wordt eenvoudiger dankzij het proefproject “Carpool.be in de Antwerpse haven”. Initiatiefnemer Taxistop brengt via carpool.be werknemers met elkaar in contact die in dezelfde buurt wonen. Pendelaars kunnen nu nog eenvoudiger een carpoolpartner vinden dankzij het nieuwe preregistratiesysteem.

De software van Taxistop.be wordt nu al gebruikt door ongeveer 15 bedrijven in de Antwerpse haven. Om de drempel te verlagen en meer pendelaars te stimuleren om te carpoolen, ontwikkelde het bedrijf de preregistratietool.

Het proefproject loopt bij zes bedrijven: Covestro, Engie Fabricom, Total, SGS, Euroports en Lanxess. Zij bezorgen een lijst van werknemers die wensen te carpoolen aan Taxistop. Op basis van deze lijsten maakt Taxistop een gepersonaliseerd aanbod van carpoolmatches voor elke werknemer, over de deelnemende bedrijven heen. Het volstaat voor de werknemer om op de carpool-link in zijn mail te klikken om het gepersonaliseerde aanbod te consulteren.

Carpool.be van Taxistop is 1 van de 10 geselecteerde projecten van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. Deze marktplaats wordt georganiseerd door Slim naar Antwerpen. Alle projecten kan je hier bekijken.

Share: