Van 26 tot en met 28 augustus stelde BAM de werf aan Schijnpoort open voor de inwoners van Deurne en Borgerhout. De 33 rondleidingen waren op anderhalve dag volgeboekt.

In totaal slaagden 510 buurtbewoners erin om een plaatsje te bemachtigen voor één van de rondleidingen door de leidingentunnels. Zij waren het afgelopen jaar getuige van veel bouwactiviteit in hun buurt. Nu konden ze het resultaat met eigen ogen aanschouwen.

De bezoekers daalden 30 meter onder de grond af in de bouwput aan de zijde van Deurne. Tijdens deze afdaling kregen ze uitleg over de bouw van de kokers, de andere werken in hun buurt en de toekomstige werf voor de Oosterweelverbinding.

Beneden werd elke groep opgewacht door een gids die hen alles vertelde over de leidingenkokers en samen met de bezoekers door de 222 meter lange tunnel wandelde. In de tunnel stonden verschillende aanduidingen die bezoekers toonden waar de ring zich nu bevindt en waar hij verplaatst zal worden. Op het einde van deze wandeling kwamen de bezoekers aan in de bouwput aan de kant van Borgerhout.

Marie uit Deurne was alvast onder de indruk. “Het is ongelooflijk wat hier de afgelopen maanden onder de grond is gebouwd. Ik ben echt verschoten van wat er allemaal bij komt kijken om zo’n tunnels te bouwen.”

Wie meer wil weten over de tunnels en hoe deze gemaakt werden, kan terecht op de website van de Oosterweelverbinding.

Share: