Een modal shift 50/50Een ring voor de stad

Linkeroever krijgt 200 extra park and ride plaatsen

Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis opende deze ochtend de nieuwe Park and Ride Blancefloer 4 op Linkeroever. Op deze tijdelijke P+R, die werd aangelegd in het kader van de Oosterweelwerken op Linkeroever, is plaats voor 200 voertuigen.

De parking werd aangelegd tussen de op- en afrit Linkeroever ter hoogte van de Blancefloerlaan en moet helpen om de verkeersdruk op de bestaande P+R’s in deze buurt te verlichten. Later dit jaar start in het kader van dezelfde Oosterweelwerken ook de bouw van een Park and Ride gebouw voor 1500 voertuigen.

“Waar schoppen in de grond gaan, daar ontstaat onvermijdelijk ook hinder voor de automobilist,” zegt Ben Weyts, Vlaams minister voor Mobiliteit. “We zorgen daarom voor een aantrekkelijk alternatief voor de wagen. Door de uitbreiding van de Park and Ride capaciteit kunnen meer mensen hun auto achterlaten aan de rand van de Stad om zo snel en comfortabel te kunnen overschakelen op het openbaar vervoer.”

Gratis ontbijt

Aan de nieuwe P+R kan je makkelijk overstappen op de tram die je snel en comfortabel naar het centrum van Antwerpen brengt. Dit is één van de vele concrete maatregelen waarmee de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht de modal shift ondersteunen naar meer duurzame verplaatsingen.

Als extra motivatie trakteert de BAM op maandag 7 mei bovendien alle pendelaars die hun wagen tussen 7 en 9u op de nieuwe parking achterlaten op verse koffie, een lekkere ontbijtkoek en de krant.

 

Share: