Verder samenwerken

Laatste procedure tegen Oosterweel van de baan

De Raad van State heeft het beroep dat liep tegen het GRUP Oosterweelverbinding-wijziging verworpen. Daarmee is de laatste hinderpaal voor de Oosterweelverbinding van de baan en kunnen de werken binnenkort starten.

De burgerbewegingen stRaten-generaal en Ademloos hadden in september hun klachten al ingetrokken. Dit gebeurde na enkele maanden van grondig overleg en het afsluiten van het Toekomstverbond met de Vlaamse regering. De Raad van State neemt daar nu in haar arrest akte van.

Ook anderen hadden een beroep tegen Oosterweel ingesteld. De Raad van State oordeelde nu dat zij hun belang onvoldoende hadden aangetoond. Hun beroep is daardoor verworpen.

Zowel de Vlaamse regering als de burgerbewegingen zijn tevreden met dit arrest. De procedure bij de Raad van State was de laatste hindernis die nog overwonnen moest worden om de ambities die geformuleerd werden binnen het Toekomstverbond verder te kunnen realiseren.

“We hebben in de voorbije jaren duidelijk vooruitgang geboekt in Oosterweel en er is de dynamiek rond de overkapping van de Ring. Het zou zonde zijn om dat allemaal weer een paar jaar te moeten bevriezen”, reageert Manu Claeys van stRaten-generaal.

Ook Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is tevreden: “De molenstenen rond de nek van het Oosterweeldossier worden één voor één weggenomen. Het Oosterweelproject komt op kruissnelheid en op Linkeroever gaat binnenkort de schup in de grond.”

 

 

 

Share: