Een modal shift 50/50

Met de fietsbus gratis de Schelde over

© Havenbedrijf Antwerpen – Sacha Jennis

Binnenkort kunnen alle werknemers uit de haven gratis met hun fiets de bus nemen om zo door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel te rijden. Vlaams minister Ben Weyts en haventopman Jacques Vandermeiren gaven gisteren het goede voorbeeld door het traject al een eerste keer te testen.

De route bestaat uit vier haltes: twee haltes op Rechteroever (bij de Tijsmanstunnel op de Noorderlaan en de Scheldelaan) en twee op Linkeroever (Tolplein en Waaslandhaven Noord). De fietsbus zorgt zo voor een vlotte oversteek tussen de twee Schelde-oevers.

De fietsbus is gratis en rijdt 7 dagen op 7. Tijdens de piekuren maken 4 bussen per uur de oversteek, tijdens de daluren is dat een bus per uur.

Voorlopig zijn al vier bussen van de Antwerpse vervoermaatschappij De Polder klaar om het traject te bedienen. In de bussen werd een en ander aangepast, zodat fietsen op een veilige manier kunnen meegenomen worden.

Op woensdag 14 maart start een inloopfase. Werknemers van het Havenbedrijf en vier grote Antwerpse bedrijven zullen dan het project uittesten en eventuele bijsturingen aanbevelen. Vanaf dinsdag 3 april is de fietsbus voor iedereen beschikbaar.

Meer informatie over de fietsbus, vind je op www.defietsbus.be.

Share: