Een modal shift 50/50

Elektrische deelscooters groot succes in Antwerpen

De introductie van Scooty, het deelsysteem voor elektrische scooters, is een groot succes in Antwerpen. Na slechts vijf weken zijn de 500 abonnementen al de deur uit. Om aan de vraag tegemoet te komen, wil het bedrijf zijn vloot nu uitbreiden naar 75 scooters.

Scooty werkt op dezelfde manier als Cambio, het bekende deelsysteem voor auto’s. Via een app op je smartphone kan je een scooter in je buurt vinden en vertrekken. Voor 25 cent per minuut kan je je zo eenvoudig verplaatsen in de stad. Je rijdt vlot langs de files en vindt makkelijk een parkeerplaats dicht bij je bestemming. De scooters hoeven ook niet naar vaste standplaatsen worden teruggebracht.

De scooters zijn elektrisch en dragen zo bij tot een duurzame mobiliteit in de stad, waarbij een handig alternatief voor de wagen wordt geboden.

De eerste 500 abonnementen zijn het maximum voor de huidige vloot van 25 scooters. Om een goede beschikbaarheid te garanderen wil Scooty het aantal scooters verdrievoudigen. Eens dat gerealiseerd, wil het bedrijf de zone uitbreiden naar de haven en Linkeroever.

Share: