Een modal shift 50/50

Eenvoudig de spits mijden dankzij nieuwe app

De Olympus app helpt mensen bij het zoeken van de meest efficiënte manier om op het werk te geraken. Dat gebeurt door het registreren van de dagelijkse verplaatsing van de persoon. Deze applicatie voor de smartphone wordt ondersteund door Slim naar Antwerpen

De app werd ontwikkeld in samenwerking tussen ontwikkelaar Olympus Mobility, het expertisecentrum Smart Mobility van de Antwerp Management School (AMS) en het Antwerpse technologiebedrijf Sentiance. Het principe is vrij eenvoudig. Eerst wordt gedurende enkele weken het mobiliteits­gedrag van de werknemer in kaart gebracht. Deze data worden vervolgens omgezet in ­intelligente gegevens over het mobiliteitsgedrag. Op basis hiervan worden nadien aanbevelingen op maat gestuurd naar de gebruiker.

“Veel mensen staan niet stil bij de alternatieven voor de wagen. Onze app kan pendelaars adviseren om de wagen te parkeren op de park-and-ride op Linkeroever en met de tram verder te reizen naar het stadscentrum. Bij mooi weer, zal de gebruiker van de app mogelijk het advies krijgen om de fiets te nemen”, zegt Koen Van De Putte van Olympus Mobility.

Momenteel zijn er al 1.100 spitsmijders. Zij werden ingeschreven via hun werkgever en krijgen voor hun aangepast mobiliteitsgedrag een gratis lunch of een kortingsbon voor Antwerpse winkels. Olympus Mobility hoopt met de app het aantal spitsmijders minstens te verdubbelen.

Meer informatie over dit initiatief vind je op spitsmijden-antwerpen.be

 

Share: