Een modal shift 50/50

Districtenfietsroute in Wilrijk getest en goedgekeurd

Afgelopen vrijdag kwamen Koen Kennis, Antwerpse Schepen voor Mobiliteit, en Kristof Bossuyt, de districtsburgemeester, de nieuwe fietspaden op de Ringlaan in Wilrijk uitproberen. Deze fietspaden maken deel uit van de Districtenfietsroute rond de Stad Antwerpen.

“De Districtenroute verbindt de districten buiten de Ring van Merksem tot Hoboken. Met de Ringlaan voegen we weer een ontbrekende schakel toe aan deze fietsroute,” zo zei Koen Kennis na een korte fietstocht.

De Districtenroute is een fietsroute van 20 kilometer lang die de districten langs de buitenkant van de Antwerpse Ring verbindt. Voor een groot deel bestaat deze route vandaag al, maar hier en daar ontbreekt een stuk van het fietspad. Om deze ontbrekende stukken aan te leggen, sloeg de BAM de handen in elkaar met de stad Antwerpen en de gemeente Schoten. In totaal gaat het om 7 stukken fietspaden, samen goed voor 4,2 kilometer.

De aanleg van deze ontbrekende stukken past binnen de modal shift van het Toekomstverbond. Zo worden de Antwerpenaren aangemoedigd de auto meer te laten staan en gebruik te maken van milieuvriendelijkere alternatieven zoals de fiets of het openbaar vervoer.

Share: