Een modal shift 50/50

Cloudbike lanceert nieuwe deelfiets in Antwerpen

Wie in Antwerpen een deelfiets zoekt, kan vanaf vandaag ook kiezen voor de Cloudbike. De 300 lichtblauwe fietsen zullen een vertrouwd zicht worden in het Antwerpse straatbeeld.

Cloudbike is opgericht door 2 jonge Antwerpse ondernemers en richt zich op de occasionele fietser in de stad. Het systeem is daarom ook gericht op gebruiksvriendelijkheid. Een abonnement is niet vereist en zijn er geen vaste standplaatsen. Een rit kan ook gepauzeerd worden, als je bijvoorbeeld even een winkel wil binnenspringen. Op deze manier onderscheidt het bedrijf zich van reeds bestaande systemen Velo en Blue-Bike.

Cloudbike voorziet  een vijftigtal ‘dropzones’ in de stad waarin de fietsen vrij kunnen achtergelaten of opgepikt worden. Zo moet niemand in Antwerpen langer dan vijf minuten stappen naar de dichtstbijzijnde deelfiets. Betalen en de fiets ontgrendelen gebeurt via een app. Een ritje kost een halve euro voor de eerste tien minuten, daarna betaal je vijf eurocent per minuut.

Naast de occasionele fietser wil Cloudbike ook het bedrijfsleven in Antwerpen bereiken. Zo biedt het bedrijf gepersonaliseerde fietsen met de merknaam, logo en kleuren van een onderneming. Werknemers kunnen zo makkelijk en herkenbaar fietsen delen.

Cloudbike wordt mede ondersteund door de campagne Slim naar Antwerpen, waarmee de stad alternatieven voor de auto promoot.

Share: