Een ring voor de stadVerder samenwerken

Alle kansen voor talent op de OOSTERWEELWERF dankzij Talentenwerf

Vandaag hernieuwen de stad en provincie Antwerpen, VDAB, Constructiv en BAM hun partnership in het kader van Talentenwerf. Samen willen ze de Oosterweelwerf op Linkeroever en in Zwijndrecht omvormen tot een echte leerwerf.

Talentenwerf zal werkplekleren, bouwopleidingen, werfbezoeken en stages organiseren voor verschillende doelgroepen zoals scholieren, studenten, werkzoekenden en cursisten uit bouwvakopleidingen. BAM investeert hiervoor bijna 400.000 euro.

De voorbereidende werken op IJzerlaan en Schijnpoort boden al heel wat kansen om werkplekleren, stages en opleidingen te voorzien op de werf. Met Linkeroever stijgen deze leerkansen voor bouwtechnieken exponentieel en worden er ook bijkomende tewerkstellingskansen gecreëerd. Daarom vinden de partners van Talentenwerf het belangrijk om juist op dit moment opnieuw hun samenwerking te onderstrepen.

Botten in de modder

“Niet met het cv in de hand maar wel met de botten in de modder ontdekken cursisten de bouwsector dankzij Talentenwerf,” zo zegt Marc Van Peel, Antwerps schepen voor werk. “De Oosterweelwerf biedt ze kansen om een opleiding te volgen op de werf en een job te vinden in Antwerpen, een stad met 3.900 openstaande vacatures waarvan veel in de bouwsector.”

Naarmate de werken op Linkeroever vorderen, zullen er nog meer werven bijkomen om de Oosterweelverbinding vorm te geven. Ook op deze werven wil BAM hetzelfde engagement aangaan.

Share: