Een modal shift 50/50Verder samenwerken

Met een abonnement overstappen van trein, op tram en bus

Eind 2017 kan je met de Citypass, een gezamenlijk abonnement van De Lijn en de NMBS, eenvoudig reizen met het openbaar vervoer in de Antwerpse agglomeratie. Dankzij de samenwerking tussen beide vervoersmaatschappijen kunnen pendelaars makkelijk overstappen tussen trein, tram en bus.

Het systeem bestond al in Brussel, Luik en Charleroi. Eind 2017 is ook Vlaanderen aan de beurt. De bedoeling van de Citypass is dat een pendelaar met één abonnement, zowel trein, bus als tram kan nemen binnen de Antwerpse agglomeratie. En dat tegen één tarief, 60 euro per maand. Naast Antwerpen krijgt ook Gent een Citypass.

Snel en eenvoudig overstappen

De Citypass is een stap in de goede richting naar de modal shift die werd afgesproken binnen het Toekomstverbond. Door het makkelijker te maken om trein, tram en bus te combineren, kan je meer mensen overtuigen om het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van de wagen. Geen gedoe meer met allerlei kaartjes en verschillende tarieven, maar meer comfort aan een duidelijk tarief.

Bepaalde groepen en pendelaars die kiezen voor langdurige abonnementen zullen van kortingen kunnen genieten. Hierover zullen de vervoersmaatschappijen in de maand oktober meer informatie geven.

Share: